Coding Express

Az óvodáskorú gyermekek számára tervezett Kódoló Expressz egy kerettörténet révén, természetes módon öleli fel a korai kódolási készségeket. A szettel való játék során a gyermekek ösztönösen használják az algoritmikus gondolkodásukat, mellyel terveket dolgoznak ki és ötleteket juttatnak kifejezésre, miközben vonatot és vasúti pályákat építenek, és színes akcióelemeket helyeznek el úgy, hogy azok befolyásolják a vonat viselkedését.

LEGO® Education Coding Express

Hogyan lehet elérni az eszközkészlettel a tanulási célokat? 

A gyermekeket minden leckében stratégiai kérdések vezetik be a korai kódolási fogalmak és készségfejlesztés módszereibe, a LEGO® DUPLO® építési tevékenységek pedig fokozzák kreativitásukat, érdeklődésüket és felfedező kedvüket. 

LEGO® Education Coding Express

A Kódoló Expressz készlethez készített, és mellékelt Tanári Útmutató, mely magyar nyelven is elérhető, négy leckét tartalmaz, melyeket a készlettel és a négy alkalmazás alapú feladattal együtt kell alkalmazni. 

  • A feladatokat úgy fejlesztették ki, hogy segítsék megértetni a gyermekekkel a korai kódolást támogató kulcsfontosságú fogalmakat: a sorba rendezést, az ismétlődést és a feltételes utasításokat (ha…akkor…).
  • Az alkalmazás alapú feladatokban a gyermekek a feladatokból nyert tudásukat használják fel, és ezeket a készségeket még figyelemfelkeltőbb módon gyakorolhatják, a zene, a személyek, az utazás és a matematika tudásterületeit célozva meg.

Letölthető magyar nyelvű tanári útmutató: https://www.hdidakt.hu/images/Coding%20Express_Teacher%20Guide_HU.pdf


Az eszközkészletről további információkat kaphat az alábbi linkeken:

Hivatalos weboldal: https://education.lego.com/en-us/support/preschool/coding%20express

Magyarországi disztribútor: http://www.hdidakt.hu/termekek/duplo-education-szettek/436-kodolo-expressz.html