MoreToMath

A LEGO® Education MoreToMath eszközkészlet olyan gyakorlati oktatási megoldást kínál az általános iskola alsó tagozatos tanulói és tanáraik számára, mely matematikai problémamegoldást tanít a matematikai összefüggések vizuális megjeleníthetőségével.

Lehetővé teszi a tanulók számára, hogy megtanulják és megerősítsék a matematikai problémamegoldás nyolc lépését. Az ismerős LEGO® tégla és a valós világ kihívásaival a tanulók motiváltabbak arra, hogy gondolkodjanak, írjanak és beszéljenek szabadon a matematikáról. A MoreToMath célja a diákok problémamegoldó képességének, matematikai szókincsének valamint gondolkodásának fejlesztése.

A MoreToMath oktatási csomag 2017. június 30-al megszűnt, további támogatási nincs, viszont a technikai és szoftveres támogatást 2019. június 30-ig meghosszabbították. A készlet a magyarországi hivatalos disztribútortól a H-Didakt Kft.-től beszerezhető a készlet erejéig.

Számos gyerek nem kedveli, számos pedig szereti a matematikát. Egy közös bennük, mindegyikük tudja, hogy fontos számukra a továbbtanulásban.

A MoreToMath segítségével szórakoztatjuk a gyerekeket, és ezen szórakozás közben tanulnak is, így manipulatív eszközként használhatjuk a LEGO® készleteket. Fontos, hogy a feladatokhoz szorosan illeszkedjenek az eszközök. Ha nagyon kimunkált a modell, akkor elvonhatja a diákok figyelmét. Nem építünk nagy modelleket, és csak egyes építőelemeket használunk. Fontos, hogy a feladatok motiválók legyenek, és a gyerekek megértsék a miérteket.


Használat:

1 készlettel 2 diák dolgozik.

A használat előtt meg kell ismertetni a diákokkal a szettet. Játékosan kell felvezetni a történeteket Mia és Max segítségével. Elsőként jó, ha a gyerekek maguk válogatják szét a szettet.

A szetthez tartozik program is (MathBuilder), mely különböző történeteket, hozzájuk tartozó munkalapokat, leckéket is tartalmaz. Ezt a programot a tanár részére készítették, szükséges hozzá interaktív tábla, vagy tablet és projektor. A tanulók a leckét a program segítségével a táblánál is meg tudják csinálni.

A munkalapokon jelölve van, hogy mennyi és milyen kockákat használhatnak. Ezeket, és csak is ezeket kell ilyenkor elővenni, és a dobozt lezárni. Ügyeljünk erre, mert különben elvonja a figyelmet a többi kocka.

Tipp: nem fontos a színes nyomtatás, mivel a kockák színe rá van írva a lapra. Amennyiben lehetséges lamináljuk a lapokat, és törölhető filccel történő íráskor többször is használhatjuk azokat.


MoreToMath tanári angol nyelvű tanári kézikönyv: https://le-www-live-s.legocdn.com/sc/media/files/curriculum-previews/moretomath/45210-curriculum-preview-engb-c678d5436b51225fc05f899b505ca20a.pdf


MoreToMath szoftver: https://education.lego.com/en-us/downloads/retiredproducts/moretomath/software


Magyarországi disztribútor: https://hdidakt.hu/iskola-also-tagozat/jatekos-matematika-moretomath/

Kifutó termék, már csak a készlet erejéig rendelhető!