Nemzetközi napok a Nyíregyházi Egyetemen

Sebestyén Krisztina: Kockákból építhető világ
Sebestyén Krisztina: Kockákból építhető világ

A Nyíregyházi Egyetem ismét Nemzetközi Napokat szervezett 2019. április 8-10. között. Az EFOP-3.4.3-16-2016-00018 Tudásfejlesztés és – hasznosítás a Nyíregyházi Egyetemen c. projekt finanszírozásával a Nyíregyházi Tematikus Egyetem – Oktatási innovációk és IKT-eszközök az oktatásban címmel nemzetközi konferencia került megrendezésre. Ezt követte az Erasmus+ projekt keretén belül a III. Erasmus+ International Days- Erasmus in the Digital Age rendezvény.

A hazai és külföldi vendégelőadók saját intézményi példáikon keresztül mutatták be a nemzetköziesítési folyamatok tapasztalatait és lehetőségeit. A meghívott előadók között szerepelt Dr. Pascaline Merten, a Université libre de Bruxelles egyetemről, Belgiumból, Sylwia Solczak Melo a Polytechnic Institute of Bragança egyetemről, Portugáliából, Hannu Tikkanen, a Kajaani University of Applied Sciences egyetemről, Finnországból, valamint Dr. Nagy Melinda a Selye János Egyetemről, Szlovákiából.

A Tematikus Egyetem 2019-es témája a digitális innováció és az IKT eszközök használata a felsőoktatásban. A digitalizáció, az IKT eszközök oktatásban betöltött szerepét témául kitűző konferencián bemutattuk a Nyíregyházi Egyetem egyik fejlesztési irányának, a LEGO eszközökkel támogatott tanulási-tanítási módszereit is. Sebestyén Krisztina a “Kockákból építhető világ” című előadásában a 21. század kihívásait, valamint a játékos tanulás általi fejlődést mutatta be.

A nemzetközi programsorozat célkitűzései a következők voltak: a Nyíregyházi Egyetem népszerűsítése, a külföldi partnerintézményekkel való együttműködés szinten tartása, a nemzetközi képzések előkészítése, illetve a nemzetközi mobilitási programok motivációja.

A rendezvény harmadik napján a Hallgatói Szolgáltató Központ Nemzetközi Kapcsolatok Csoportja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét bemutató kulturális kirándulást szervezett a jelenleg a Nyíregyházi Egyetemen tanuló külföldi cserediákok, valamint a konferencián résztvevő vendégoktatók számára.

A Nyíregyházi Egyetem jövőre ismét tervezi a Nemzetközi Napok megrendezését.
forrás: www.nye.hu

Nemzetközi napok a Nyíregyházi Egyetemen
Nemzetközi napok a Nyíregyházi Egyetemen
Nemzetközi napok a Nyíregyházi Egyetemen
Nemzetközi napok a Nyíregyházi Egyetemen