Stúdiólátogatáson a Kállósemjéni Kállay Miklós Áltatlános Iskola tanulói.

Az esemény előkészítője, és egyben a csoport irányítója a Nyíregyházi Egyetem hallgatója, a Tanítsunk Magyarországért program mentornagykövete, Mészáros Tibor volt. Elmondása szerint a programban résztvevő diákok nagy érdeklődéssel és izgalommal várták a stúdiólátogatást, mivel nagyon ritkán tudnak ilyen típusú élményhez jutni, melynek oka a pandémiás időszak volt. A program szervezői között volt Rozsnyai Ágnes intézményi koordinátor is, aki mint kiderült nem először járt a stúdióban. 2019-ben ő is sikeresen elvégezte a LEGO Education által szervezett 30 órás akkreditált képzést.

A tanulók megismerkedhettek a stúdió életével, valamint megerősítést kaptak arra, hogy az általuk választott szakmák, továbbtanulási irányok milyen módon segíthetők akár a LEGO eszközökkel támogatott projektmunkákkal is.

A program sikeres lebonyolítását Hajzer Blanka továbbá Balogh Evelin mentorok, valamint az általános iskola intézményvezetője, Benkéné Orosz Katalin erősítették és támogatták. Benkéné Orosz Katalin szerint potenciális lehetőség van az egyetem és az általános iskola közötti együttműködésben, melyet az ilyen események is tovább erősítenek.