Tanítók napja – LEGO Education módszertani előadások

A Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézete és a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanítói munkaközössége szervezésében a “150 éves az állami tanítóképzés” címmel egész napos rendezvénysorozatot tartottak a Nyíregyházi Egyetemen. 

2019. március 12-én az egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában reggel Dr. Komáromi István igazgató mondott köszöntőt, majd a 3/A osztály Gergely-járás című műsora következett, ezután forgószínpad-szerűen régi játékokat próbálhattak ki a fiatalok egy tanteremben, népi mozgásos játékokat játszottak a diákok, illetve „régmúlt iskoláinak” különleges eszközeit, tevékenységeit ismerhettek meg az érdeklődők.

A délutáni programok a Nyíregyházi Egyetemen folytatódtak, ahol Imre Rubenné dr., az Óvó- és Tanítóképző Intézet megbízott intézetigazgatója megnyitóját követően bemutató órákra és előadásokra került sor.

A Tanítók napja című szakmai nap keretében Tehetséggondozás a LEGO-val címmel bemutató foglalkozást tekinthettek meg az érdeklődők a Nyíregyházi Egyetem LEGO Education Innovation Studio-jában. A gyakorló órán a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanító szakos oktatója Dr. Juhászné Molnár Tünde a matematika tantárgy LEGO-val történő oktatását mutatta be iskola elsős növendékeivel.

A 6. számú körelőadóban elsőként Dr. Nagy Balázs tartott előadást a LEGO-módszerek az óvó- és tanítóképzésben” címmel. Bemutatta a használható és rendelkezésre álló eszközöket, a módszertan lényegét, valamint a LEGO eszközökkel történő oktatás hasznosságát, lehetséges eredményeit. Majd Kovácsné Kiss Erzsébet: Szülők akadémiája – A jó kezdet fél siker címmel tartott prezentációt. Molnár Ágnes A játékos énektanítás lehetőségei saját ötleteimből, tanítási gyakorlatomból (LEGO, mobiltelefon, egyéb játékok) című előadása következett. „Hozzuk közelebb a természetet a gyermekekhez! Erdei iskolai program a negyedik évfolyamon” – tapasztalatait, saját eredményeit osztotta meg a jelen lévőkkel Kondorosi Gitta. Végül Imre Rubenné dr. Gyakorlat teszi a mestert – A Gyakorlati képzési napló bevezetése a tanító szakos hallgatók gyakorlati képzésébe című előadását hallgathatták meg a résztvevők.

  

forrás: www.nye.hu