SPIKE tematikus eszközök

SPIKE programozási segédletek

A segédletek a SPIKE App szoftver fordításából készültek.

A tananyag sorozat a LEGO® Education SPIKE™ APP szoftverében található HELP menüpont magyar nyelvű megfelelője, mely a Nyíregyházi Egyetem LEGO Education Innovation Studio együttműködésével készült.

A LEGO® Education SPIKE™ APP szoftver programnyelveinek magyar nyelvű leírása a szoftver v3.2.1 verziója alapján

I. IKON BLOKKOK


II. SCRATCH BLOKKOK


SPIKE Essential

SPIKE Essential és SPIKE Prime ikonkészletek letölthető formában. Nyomtasd ki, és használd az órán.


A LEGO® Education SPIKE ™ Essential Set egy oktató robot készlet, amelyet azért fejlesztettek ki, hogy izgalmassá tegye az általános iskolás tanulók számára a STEAM tanulást gyakorlati feladatokon keresztül.

Ez a látszólag játékos tanulási élmény része a LEGO Education oktatási kontinuumnak, a történetmesélésen alapul, valamint a műveltséghez, a matematikához és a társadalmi-érzelmi fejlődéshez kapcsolódó speciális készségeket is fejleszti.

A programozási környezet blokkokban, ikonokon és egyszerű szavakon alapul, így már az általános iskola első éveiben is alkalmazható.

Az eszköz jól használható alsó tagozaton, környezetismeret, fogalmazás, vizuális kultúra, technika, informatika tantárgyaknál, valamint projektheteknél tudják a pedagógusok beépíteni az óráikba. Jól használható motiválásra, felzárkóztatásra és tehetséggondozásra is.


SPIKE Prime

A LEGO® Education SPIKE™ Prime eszközkészlet 6-8 osztályos tanulók számára kialakított készlet, mely támogatja a STEAM tantárgyak oktatását. 

LEGO® Education SPIKE ™ Prime

A színes LEGO® építőelemeket, a könnyen használható hardvert és a Scratch alapú intuitív drag-and-drop kódolási nyelvet kombinálva a SPIKE Prime játékos tanulási tevékenységek révén folyamatosan arra ösztönzi a hallgatókat, hogy kritikusan gondolkodjanak és komplex problémákat oldjanak meg. 

A könnyű kezdő feladatokon keresztül, a korlátlan kreatív tervezési lehetőségekig a SPIKE Prime segít a tanulókat az alapvető lépések és a 21. században szükséges képességek elsajátításában, amik támogatják őket abban, hogy a jövő innovatív elméivé váljanak.


Spike Prime magyar nyelvű prospektus: https://hdidakt.hu/wp-content/uploads/2020/03/LE_SPIKE_Prime_booklet_A4_hu_low.pdf

Spike Prime magyar nyelvű kézikönyv: https://hdidakt.hu/wp-content/uploads/2020/04/Spyke_GyorsKezdes_KR_2020_04.pdf


Hivatalos weboldal: https://education.lego.com/en-gb/products/lego-education-spike-prime-set/45678#spike%E2%84%A2-prime

Magyarországi disztribútor: https://hdidakt.hu/iskolaknak/spike/