World Robot Olympiad verseny és szabályismertető az NYE-LEIS-ben

World Robot Olympiad (WRO) verseny és szabályismertető címmel bemutatót és előadást tartott az Edutus Egyetemről Szilasi Péter Tamás és Jámbor Kornél.

“World Robot Olympiad™ egy nemzetközi robotépítési és -programozási verseny, amelynek célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására. A felkészülés alatt a 2-3 fős csapatok egy csapatvezető segítségével közösen oldják meg az évente megújuló kihívásokat. A versenyeken az előzetesen megszerzett tudás alapján a csapattagoknak egyedül kell megoldani a feladatokat.”
(forrás: wro.hu)

A közel két órás interaktív előadás alatt az érdeklődők betekintést kaptak a World Robotic Olympiad versenysorozatba. Bemutatásra került a WRO verseny és annak sajátosságai, a verseny kategóriái, valamint ismertetésre kerültek a legnépszerűbb RoboMission kategória 3 életkori csoportjának idei szabályai.

Az előadás során tippeket, javaslatokat hallhattak a résztvevők arról is, hogy mi szükséges az induláshoz, vagy, hogy hogyan érdemes felkészülni a versenyre.