Hamarosan: LEGO® Education SPIKE™ App 3

Íme minden, amit a 2022 decemberében megjelenő új LEGO® Education SPIKE™ App 3-ról tudni kell. Az új és izgalmas funkciók mellett van néhány fontos frissítés, amelyre érdemes lesz felkészülni a megjelenés előtt.

A LEGO® Education SPIKE™ App 3 egy teljesen új alkalmazás a LEGO® Education SPIKE™ portfólióhoz, amely webes alkalmazásként és letöltésként is elérhető lesz (a megjelenés időpontja hamarosan). Ez egy firmware- és szoftverfrissítés is, mely az osztálytermi élményt szem előtt tartva készült. A SPIKE App 3 egy hatékony eszköz, amely segít a tanároknak abban a STEAM tantárgyak tanításában. Mind a SPIKE™ Prime, mind a SPIKE™ Essential készülékkel használható.

A SPIKE App 3 új funkciói a következő előnyöket tartalmazzák:

  • Gyorsabb kapcsolat a SPIKE Prime Hubhoz
  • Vezeték nélküli kapcsolat minden platformon
  • Javított firmware frissítés a SPIKE Prime számára
  • A modell mozgásának nagyobb kiszámíthatósága
  • Nagyobb felhasználói programok támogatása
  • Egyszerűsített motor- és mozgásblokkok

Tudjon meg többet a legfontosabb jellemzőkről és arról, hogy mit kell tennie a frissítésre való felkészülés érdekében.

Jellemzők:

Gyorsabb hub kapcsolat
Az egyszerű vezeték nélküli kapcsolat azt jelenti, hogy a diákok gyorsabban elkezdhetnek dolgozni a leckéken, így több időt tölthetnek a tanulással. Emellett a Bluetooth Low Energy (BLE) vezeték nélküli kapcsolat egyszerűbb gyorsabb és hatékonyabb tanulást biztosít.

Vezeték nélküli kapcsolatok
A Bluetooth Low Energy (BLE) révén megvalósuló vezeték nélküli kapcsolatok egyszerűbbek és gyorsabbak, és minden platformhoz és SPIKE-készlethez elérhetők. Ez magában foglalja a SPIKE Prime vezeték nélküli kapcsolatát a webalkalmazás felhasználói számára!

Továbbfejlesztett firmware-frissítés
A firmware frissítése mostantól sokkal gyorsabb a SPIKE Prime esetében. A diákok a frissítés alatt is folytathatják a kódolással kapcsolatos munkájukat.

Továbbfejlesztett modellmozgás-előrejelzés
A pontosabb motormozgással és a továbbfejlesztett programozási lehetőségekkel a diákok minden eddiginél pontosabban és kiszámíthatóbban kelthetik életre a modelleket.

Egyszerűsített motor- és mozgásblokkok
A motor- és mozgásblokkok egyszerűsített lehetőségei intuitívabbá teszik a kódolást, hogy a diákok tesztelhessék hibakereséssel és optimalizálhassák a terveiket.

Nagyobb felhasználói programok támogatása
A nagyobb Hub memória támogatja a nagyobb felhasználói programokat, ami lehetővé teszi a haladó felhasználók és a versenycsapatok számára, hogy hosszabb kódokat fűzzenek össze a küldetések hatékonyabb megoldása érdekében.

Készüljön fel a frissítésre:

A SPIKE App 3 egyszeren frissíthető a legtöbb felhasználó számára, viszont van néhány dolog, amit tudnia kell, mielőtt a jelenlegi SPIKE App 2-ről frissít.

  1. A projektek nem kompatibilisek a két alkalmazás verzióban. A jelenlegi SPIKE App 2-ben létrehozott és elmentett felhasználói programok nem működnek a SPIKE App 3-ban és fordítva.
  2. A Python programozás nem lesz része a SPIKE App 3 kezdeti bevezetésének. A haladó felhasználóknak és a versenyzői csapatoknak a SPIKE App 3-ra való frissítéssel várniuk kell a későbbi kiadásig, amikor a Python API-t is hozzáadják.

Nem biztos benne, hogy azonnal frissítenie kell? Javasoljuk, hogy gondolja végig, hogyan használja jellemzően a SPIKE megoldását.

Osztálytermi pedagógus vagyok, és általában a LEGO® oktatási leckéket követem, és a SPIKE Essential vagy SPIKE Prime készletekkel szó- vagy ikonblokkokat használok.
A SPIKE App 3-ra érdemes frissíteni akkor, amikor az elérhetővé válik. Az új funkciók és előnyök javítani fogják az osztálytermi élményt az Ön és diákjai számára. Ha éppen egy egység vagy lecke közepén tart, akkor várjon a frissítéssel amíg befejezi az adott modult, mivel néhány blokk megváltozott.

Haladóbb felhasználó vagyok, vagy egy versenycsapatban dolgozom, és újrafelhasználom/újranézem az elmentett programokat, vagy közvetlenül Pythonban kódolok.
A legjobb, ha vár a frissítéssel, mivel a programjai nem lesznek kompatibilisek a SPIKE App 3-mal. A Chromebookokat és a SPIKE Web App-ot használó versenycsapatoknak a success@lego.com címen kell érdeklődniük a jelenlegi SPIKE Web App-hoz való örökölt hozzáférésről.

Elérhetőség és ütemezés:

A SPIKE App 3 2022 decemberében lesz elérhető letölthető natív alkalmazásként és webes alkalmazásként. A SPIKE App 2 a rendelkezésre álláskor már nem lesz elérhető a Web App-on keresztül, de 2023 június végéig továbbra is letölthető lesz, mint régi alkalmazás.

forrás: community.legoeducation.com