A Nyíregyházi Egyetemre látogatott az iráni nagykövet

A Nyíregyházi Egyetem és az iráni felsőoktatási intézmények jövőbeni együttműködéséről egyeztetett az egyetem vezetőivel Irán budapesti nagykövete, Rajabi Yazdi Gholamali 2019. január 28-án a Nyíregyházi Egyetemen.

A megbeszélés során az iráni egyetemek és a Nyíregyházi Egyetem közötti oktatási és kulturális együttműködési lehetőségeiről tárgyaltak, többek között az Erasmus+ KA107 és Stipendium Hungaricum programokról is. A nagykövet úrral folytatott egyeztetésen dr. Kovács Zoltán, az egyetem általános rektorhelyettese mutatta be az intézményt, Ferencziné dr. Ács Ildikó, oktatási rektorhelyettes az intézmény képzési palettáját ismertette, majd a két ország közötti felsőoktatási intézmények együttműködéseinek bővítéséről, jövőbeni képzési, szakmai munkáról és hallgatócserék lehetőségéről is szó esett.

Ezt követően Rajabi Yazdi Gholamali megnézte a Nyíregyházi Egyetem infrastruktúráját, ellátogatott a LEGO Innovációs Stúdióba, laborokat, műhelyeket és a repülőgép szimulátort is megtekintette.